Fortnox köper lagerbolagsverksamheten i Bolagspartner. Syftet med förvärvet är att blivande företagare enkelt ska kunna starta företag i ett automatiserat flöde. Enligt Fortnox blir man tack vare affären störst i Sverige inom det området.

Bolagspartner levererade över 7 000 bolag förra året. Fortnox ska med den nya tjänsten erbjuda kunder att köpa bolag i ett automatiserat flöde, som därmed integreras med Fortnox övriga produkter och tjänster för företagande.

Prislappen landar på 45 miljoner kronor och Bolagspartner kommer enligt plan bli en del av Fortnox nu under våren. Bolagspartner hade under verksamhetsåret 2020 en uppskattad nettoomsättning på 20 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 10 miljoner.

– Genom att köpa en färdig och välutvecklad plattform kan vi med kort startsträcka erbjuda våra kunder en automatiserad tjänst helt integrerad mot våra andra produkter. Vi vill att det ska vara enkelt att starta företag, och att så många som möjligt ska kunna göra det, säger Jesper Svensson, affärsområdeschef Fortnox.

– Vi blir störst i Sverige inom lagerbolagsverksamhet i och med den här affären, ett jättesmidigt sätt att starta bolag enkelt och automatiserat. Vi kommer att paketera ihop tjänsten med våra andra produkter för ett starkt Starta bolag-erbjudande och det är vi övertygade om kommer att uppskattas, både av redovisningsbyråer och entreprenörer, säger Cesar Nilsson, ansvarig för Förvärv och partnerskap på Fortnox.

Fortnox köp avser endast verksamheten för att starta bolag. För Bolagspartner innebär det att man framöver kommer att fokusera helt på den andra delen av sin verksamhet, det vill säga avveckling av bolag.