Microsoft ökade försäljningen med 19 procent senaste kvartalet, som avslutades 31 mars, jämfört med samma period för ett år sedan.

Det här är den största ökningen för it-jätten sedan 2018, skriver nyhetskanalen CNBC.

Delvis är förklaringen till den starka ökningen att pc-försäljningen i världen går så bra just nu.

Enheten som inkluderar Windows, gaming och enheter – More Personal Computing – växte med nästan 19 procent till en omsättning på 13,04 miljarder dollar.

Senaste kvartalet hade pc-marknaden sin snabbaste tillväxt sedan år 2000, som en följd av allt distansarbete under pandemin.

Det här är till gagn för Microsoft som säljer Windows-licenser till pc-tillverkare – och den verksamheten ökade med 10 procent under kvartalet.

Annars står molnet för en allt större del av Microsofts omsättning och molnplattformen Azure växte med 50 procent under kvartalet. Dock avslöjar inte Microsoft i rapporten hur mycket Azure omsätter.

Totalt landade Microsofts omsättning på 41,71 miljarder dollar under kvartalet, vilket alltså var en ökning med 19 procent, och det var också bättre än förväntningarna som låg på 41,03 miljarder, enligt CNBC.

Från rapporten kan även nämnas att chattapplikationen Teams fortsätter öka. Antalet dagliga aktiva användare uppgick till 145 miljoner, att jämföra med 115 miljoner i oktober förra året.