Den tyska drönar-startupen Wingcopter har nu presenterat vad företaget kallar för världens första ”triple-drop” leveransdrönare, Wingcopter 198. Något som först uppmärksammades av Techcrunch.

”Triple-drop" innebär att drönaren kan göra tre separata leveranser varje flight. Wingcopter 198 har också en topphastighet på 160 km/h och kan frakta en last på sex kilo upp till 75 kilometer på en full laddning, eller 110 kilometer med lättare last. Drönarens unika ”tilt-rotors” används för att både lyfta och landa smidigt, sväva precist i luften och flyga snabbt. Tilt-rotorn reagerar också automatiskt på vindbyar och skiftande väderförhållanden. Flygningen är helt automatiserad.

Möjligheten att göra flera leveranser på en flight ska göra det möjligt för Wingcopter att bygga en mer kostnadseffektiv och lönsam drönartjänst som kan anlitas av andra verksamheter. På sikt är målet att ta fram logistiska motorvägar i himlen. Eller som företagets vd Tom Plümmer uttrycker det i en intervju med Techcrunch.

”Vi vill inte bara bygga drönare, vi vill bygga nätverk.”

Läs också: UPS och Wingcopter jobbar på flotta med leveransdrönare