Inte ens tre veckor efter det senaste förvärvet, av norska Azurespecialisten Aztek, är det dags för Iver att lägga till nästa del i sitt nordiska molnbygge. Nu handlar det om Linköpingsbaserade Elits, som framför allt riktat in sig på organisationer som har särskilt höga krav på infrastruktur, säkerhet och regelefterlevnad.

Iver ser köpet som ett viktigt steg i bolagets strävan att bli den ledande rådgivande partnern inom multi-cloud-lösningar.

– Vi har accelererat vår förvärvstakt de senaste sju till åtta månaderna och verkligen hittat rätt kompetens med rätt kundrelationer hos flera fantastiska bolag som kompletterar vår befintliga verksamhet mycket bra, säger Ivers vd säger Carl-Magnus Månsson och säger att det finns en tydlig tanke med de tre senaste köpen som är både molninriktade och målinriktade.

– Genom förvärvet av Elits tar vi oss närmare positionen som den ledande partnern inom modernisering av it-infrastruktur. Tillsammans med förvärvet av Aztek i april i år och City Network i september förra året, stärker vi våra förmågor och ger oss själva bättre förutsättningar att bli den nordiska ledaren inom molnbaserad infrastruktur och digital transformation.

Elits har strax under 100 anställda med kontor i Linköping, Stockholm, Karlskrona, Göteborg, Montreal och Aachen. Till en början kommer varumärket att leva kvar, men Carl-Magnus Månsson hoppas att man direkt ska kunna dra nytta av varandras styrkor.

– Elits kommer inledningsvis att fortsätta att verka under eget varumärke men genom ett nära samarbete kommer vi ha ett gemensamt erbjudande till marknaden. Vi kommer se till att respektive bolags kunder omgående får ta del av de kompetenser och tjänster vi nu gemensamt besitter och vi ser fram emot ett samarbete som kännetecknas av nyfikenhet och öppenhet för varandras styrkor och förmågor. Vi stärker våra positioner på befintliga orter i Sverige men jag är också glad över att kunna välkomna de tyska och kanadensiska medarbetarna inom Elits till Iver, säger han.

s
Olle Hasselblad, vd Elits

Elits vd Olle Hasselblad ser fram emot att bli en del av Iver och han räknar med att det kommer ge bolaget ökad tillväxt.

– Vår erfarenhet från att leverera it-drift i stora organisationer med extremt höga krav och kompetensen inom molnbaserad infrastruktur och nya arbetssätt är nyckelkomponenter när vi hjälper våra kunder i sin digitala transformation och agila omställning. Vårt erbjudande passar väldigt väl in i Ivers portfölj och jag ser fram emot att vi nu tillsammans ska arbeta för att ta en ledande marknadsposition, säger han.