Gränges Finspång, som jobbar med aluminiumteknik, har varit på jakt efter en ny driftleverantör och gick i augusti ut med en upphandling. Det blev Advania som tog hem den, och bolaget har nu signerat femårsavtal där Advania och Gränges Finspång tillsammans ska utforma bolagets digitala framtid.

Utöver det rent tekniska sökte Gränges Finspång en aktör som vill bygga ett långsiktigt partnerskap, och som inte minst kan erbjuda flexibilitet och en möjlighet att skala upp och ner tjänsternas omfattning.

– Advania hade det mest flexibla erbjudandet genom att de lika gärna tar hand om vår infrastruktur på plats som att de hjälper oss att flytta in driften i deras datahallar om vi så önskar. Genom Advanias flexibilitet i leveransmodell köper vi tid att tillsammans med en ny partner ta välgrundade strategiska beslut för framtiden. Det var viktigt att inte bara välja leverantör, utan ett viktigt partnerskap, säger Ingvar Pettersson, it-chef på Gränges Finspång, i ett pressmeddelande.

Gränges Finspång har sex produktionsanläggningar på tre kontinenter, i Shanghai, Finspång, polska staden Konin samt tre i USA, i Huntington, Salisbury och Newport. Advanias uppdrag gäller dock endast den svenska verksamheten.

– Vi är så glada och förväntansfulla att inleda detta viktiga partnerskap med Gränges. I takt med att produktionen blir mer och mer beroende av it och en fungerande drift ser vi en ökad efterfrågan av just säker och sömlös drift. Det är glädjande att Gränges verkligen är i framkant inom sitt område och att kunna fortsätta utveckla deras verksamhet genom detta partnerskap är vi riktigt stolta över, säger Advanias säljchef Fredrik Örnhall.