Runt årsskiftet köpte Exsitec beslutsstödsspecialisten Millnet BI. Nu har man gjort klart med nästa tillskott som ska stärka konsultbolaget.

E-handelsinriktade Woocode är experter på Litiumplattformen, på vilken man tagit fram webb- och mobilapplikationer och andra e-handelsprodukter. Bland kunderna finns bolag som Blåkläder, Staples och Fastighetsägarna. Verksamheten har kontor i Borås och Skövde med drygt 30 anställda och en omsättning under på 32,6 miljoner kronor under 2020.

Exsitec betalar 38,5 miljoner kronor för 100 procent av aktierna. I det köpet ingår dessutom en nettokassa på 6 miljoner kronor och ett majoritetsägande i design och UX-byrån We Are Woonderland.

– Woocode tillför en stark teknisk kompetens och stärker väsentligt Exsitecs marknadsposition inom skräddarsydda verksamhetsapplikationer och e-handelslösningar. Bolaget har haft en stark tillväxt och vi på Exsitec hoppas kunna tillföra kompetensförsörjning för att fortsätta den lönsamma tillväxten och hjälpa fler kunder digitalisera sin verksamhet, säger Exsitecs vd Johan Kallblad.

– Efterfrågan på e-handel är stor hos våra befintliga kunder och väntas växa särskilt i b2b-segmentet, så vi känner att detta också ger oss en grund att bättre tillgodose våra kunders behov på lång sikt.

Therese Bengtsson, vd på Woocode, kommer tillsammans med Eric Johansson på Exsitec att ansvara för konsultbolagets nya leveransområde.

– Nu lägger vi fokus på att säkerställa att våra kunder får glädje av den sammanslagning vi valt att göra och att bygga en kraftfull och produktiv digitaliseringsavdelning. Det kommer bli en spännande resa med många möjligheter, säger Therese Bengtsson.

Woocodes två grundare Johan Sakbas och Kristoffer Schroeder kommenterar också affären i ett gemensamt uttalande:

– Tillsammans med Exsitec kommer vi kunna ta nästa steg på ett naturligt och kraftfullt sätt, menar. Woocode har spetskompetens som kompletterar Exsitec, medan Exsitec har erfarenhet av att driva långsiktig lönsam tillväxt och en bred kundbas som kan berika Woocodes verksamhet. Våra kunder kommer få en än mer fulländad it-leverantör som kan stötta genom hela digitaliseringsresan och som kan hjälpa dem att effektivisera hela sin verksamhet.