Wing, drönarföretaget som ägs av Googles moderbolag Alphabet, har använts för kommersiella leveranser sedan oktober 2019 i den lilla staden Christianburg i Virginia, USA. Ett och ett halvt år senare visar en ny undersökning genomförd av Virginia Tech att mottagandet bland stadens 20 000 invånare varit mycket positivt, rapporterar Zdnet.

Nära på 90 procent av de 800 svarande säger att de stödjer leveransdrönare, 89 procent säger att de kommer använda dylika tjänster om de är tillgänliga och 87 procent säger att de ser drönarleveranser som lika eller mer användbara jämfört med annan drönaranvändning.

Enligt Virginia Techs undersökning så kan coronapandemin påverkat att leveransdrönarna fått ett så överväldigande positivt mottagande.

Den positiva inställningen till leveransdrönare, på nära på 90 procent, kan jämföras med det nationella och internationella snittet som i tidigare undersökning legat på omkring 50 procent. I dessa undersökningar har svarande däremot inte haft möjligheten att uppleva leveransdrönare själva.

Läs också: Wingcopter visar ny leveransdrönare som kan göra tre stopp per flight