Vi har tidigare skrivit om Syscos framfart i Sverige, där bolaget under 2019 först köpte Upsys, och kort därefter Upbase. Nu är det dags igen för det norska bolaget, men den här gången är det inte en Oraclespecialist man köper, utan ett bolag som specialiserat sig på Microsoft SQL Server.

SQL Service grundades 2009 och har 22 anställda med huvudkontor i Stockholm. Kunderna finns både på den privata sidan och inom offentlig sektor. Bolaget jobbar med specialiserad övervakning, support och drift av SQL Server, samt med tjänster inom SQL-utveckling, och även med Power BI och Azure. Sysco köper 100 procent av aktierna. Hur mycket prislappen landar på framkommer inte.

– Med den ökade digitaliseringen ser vi att marknaden växer inom flera olika databasplattformar där SQL Service inte tidigare haft fokus. Med Syscos uppköp ser vi möjligheten att kombinera vår spetskompetens på Microsoftplattformen med deras bredd på andra plattformar för att bli en komplett leverantör av databastjänster i hela norden, säger SQL Services vd Håkan Winther.

– Genom uppköpet av SQL Service stärker vi både vår tjänsteportfölj kring övervakning, integration och utveckling av kritiska databaser, samt bredden i vår spetskompetens inom Microsoftområdet, särskilt inom business intelligence. Den explosionsartade tillväxten av datamängder de senaste åren gör att vi upplever stor efterfrågan och kraftig tillväxt inom detta område, säger Syscos koncernchef Dagfinn Ringås om den fortsatta nordiska satsningen.

– Med SQL Service med i laget kan vi nu ge kunder i hela Norden ett komplett datadrivet erbjudande både med säker 24/7-drift av affärskritiska databaser och spetskompetens kring hur man förvandlar data till insikt.

Med Credo Partners och Ferd som största finansiärer har Sysco utöver sina tre svenska förvärv även agerat på andra håll i Norden under de senaste tre åren. 2018 köptes danska Basecare, 2019 tog man över Senitel Consulting hemma i Norge, och under 2020 förvärvades norska Avanzus.