Activa är en icke vinstdrivande stiftelse som ska skapa nya möjligheter för människor med funktionsnedsättning. Tanken är att de ska få utvecklas i sin egen takt och utifrån egna förutsättningar, där Activa är ett stöd med målet att få ett arbete.

Nu ska stiftelsen, som har huvudkontor i Örebro, investera i en molnlösning baserad på Microsoft Azure och Office 365. Det nya avtalet med Visolit innefattar drift och serverhantering samt nätverk, applikationer och klienter. Dessutom ingår support med en så kallad single point of contact för alla it-relaterade frågor.

– Inom Activa har vi förstått att om vi ska kunna hänga med i utvecklingen så behöver vi digitalisera vår verksamhet och kliva in i det publika molnet. Activa har letat efter en strategisk partner som kan hjälpa oss på vår innovationsresa, och det får vi nu med Visolit, säger Activas vd Lotta Karlsson Andersson och berättar vidare.

– För oss innebär lösningen att it blir enklare för våra användare. Vi kan nu kliva in i en ny lösning som är säker, pålitlig, men inte komplicerad. Med en modern it-miljö i molnet kan vi fokusera än mer på att hjälpa funktionsnedsatta att få arbete.

– Vi känner en extra stolthet över att få möjligheten hjälpa en samhällsnyttig organisation som Activa med att lyfta verksamheten in i det publika molnet. Med vår all-cloud-lösning får Activa bättre innovationskraft, minskad administration och en högre säkerhet. Detta är en bra lösning för organisationer som vill stärka sin verksamhet, och då är det viktigt att ha en molnpartner med bred kompetens som kan ge goda råd, säger Johan Ripe, vd på Visolit.