Två säkerhetsforskare har upptäckt en ny metod för att hacka en Tesla, och möjligtvis andra bilar, utan att behöva vara i kontakt med fordonet, rapporterar Security Week. Något som forskarna demonstrerat genom att hacka en Tesla med hjälp av en drönare utrustad med en wifi-dongle.

Attackmetoden, som fått namnet Tbone, använder sig av två sårbarheter som påverkar Connman, en internethanterare för inbäddade enheter, och kan ge en anfallare full tillgång över bilens infotainmentsystem. Detta kan i sin tur användas för ändra styrnings- och accelerationslägen för bilen, spela musik, styra luftkonditioneringen, justera sätespositioner och öppna dörrarna. Metoden kan inte användas för att komma åt bilens styrning. Teoretiskt sett skulle det också vara möjligt att installera ny mjukvara som gör bilen till en accespunkt som kan användas för att komma åt andra bilar i närheten. Anfallet ska fungerat mot Tesla-modellerna S, 3, X och Y.

Tesla har nu informerats om sårbarheterna och patchade bort dem i oktober 2020. Biltillverkaren ska också slutat använda Connman helt och hållet. Det är oklart om andra biltillverkare som använder Connman har vidtagit egna åtgärder.

Den som vill kan se säkerhetsforskarnas fulla demonstration av Tbone i klippet nedan.

Läs också: Tesla ska börja leverera Semi - Pepsi första kunden