Fredrik och Kristoffer snackar om Basecamps plötsliga implosion – både i antal anställda och i hopsamlad goodwill i utvecklarvärlden – efter att de publicerade nya riktlinjer för företaget för drygt en vecka sedan. Från att ha varit ett litet företag som verkat ha sunda värderingar, och med två grundare som inte varit rädda att uttrycka starka åsikter om viktiga saker är man plötsligt ett företag som publicerat nya regler för anställda där man bland annat förbjudit politiska diskussioner på jobbet.

Det hela har lagts fram och mottagits så illa att minst en tredjedel av personalstyrkan i skrivande stund (en vecka efter blogginlägget där förändringarna beskrevs) valt att sluta. Vi diskuterar vad som hänt och vad vi tycker om det. Ska det behöva vara såhär galet på jobbet? Spoiler: nej, det tycker vi inte.

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack@tobiashieta@iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i Itunes!