Butikskedjan Ur&Penn tar hjälp av Globalconnect för att uppgradera vissa delar av sin it-miljö. Det fleråriga avtalet är värt 9,7 miljoner kronor. Det handlar enligt Globalconnect om att koppla ihop kedjans alla delar för bästa möjliga kundservice och ekonomihantering, och inte minst för att betalningslösningarna ska bli ännu stabilare.

Det handlar främst om ett nytt datornätverk, wan, som ska koppla ihop Ur&Penns över 130 butiker och kontor. Dessutom ska man slutföra arbetet med att bygga ut fibernät till samtliga etableringar. Som redundans, en ytterligare säkerhet i de fall som fibernätet skadas på något sätt, används mobil 4g-teknik.

– Vårt samarbete har fungerat bra redan från start och det känns skönt att ha en leverantör som jobbar nära oss och lyssnar på vad vi som kund vill. Globalconnect är en flexibel leverantör som ser våra behov och levererar därefter. Vi är stolta över att förlänga vårt samarbete i ytterligare fem år, säger Emir Saffar, cio på Ur&Penn.

– Ur&Penns affärsverksamhet är beroende av bästa möjliga it-miljö med dess många ekonomiska transaktioner i ett stort butiksnät. Vi har flera av landets största butikskedjor som kunder och vet att en trygg och säker infrastruktur skapar såväl nöjda kunder som affärsnytta, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på Globalconnect.