Konsultbolaget HiQ har med de nya ägarna Triton i ryggen ambitionen att bli “norra Europas ledande tech-konsultbolag”, och de länder som omfattas av det epitetet är enligt koncernchef Sven Ivar Mørch Norden och det som brukar kallas Dach, det vill säga Tyskland, Schweiz och Österrike. Och nu är resan utanför Norden igång i och med att HiQ idag köper det tyska konsultbolaget Scandio.

Scandio är ett konsultbolag med fokus på digital transformation med kontor i München, Augsburg och Berlin. Bolaget, som grundades 2003 och har drygt 100 medarbetare, har stort fokus på agil mjukvaruutveckling och molnteknologi, där man bland annat har partnerskap med Amazon Web Service och Atlassian, av vilka man flera gånger utnämnts till Partner of the Year.

– Detta är stort steg för oss och ett viktigt tillfälle i HiQ:s historia. Nu etablerar vi oss i Tyskland på det bästa av sätt. Scandio står mycket starkt inom digitalisering och har en fantastisk kompetens inom it, IoT, cloud, digital transformation och agil mjukvaruutveckling, och vi delar samma värderingar när det kommer till att bygga verksamheten på en tydlig företagskultur. Jag vill verkligen välkomna teamet på Scandio till HiQ, tillsammans kommer vi skapa magi, säger HiQ:s vd och koncernchef Sven Ivar Mørch.

– Vi är mycket glada över att ansluta till HiQ. Vi har de senaste 18 åren byggt ett fantastiskt team av utvecklare, kreatörer och tech-nerds som är passionerade förändrare och moderniserare. Det vi ser i HiQ är en stark kultur och en strategisk match, och genom att ingå i HiQ-koncernen bygger vi ett otroligt attraktivt erbjudande i Tyskland, Dach-regionen och i Norden, kommenterar Scandios grundarduo Christoph Köberle och Christian Koch affären.