Squeed har 95 medarbetare med kontor i Göteborg, Stockholm och Oslo. Bolaget omsatte 105 miljoner kronor under 2020 med ett rörelseresultat på 14 miljoner kronor. Semcon köper nu 100 procent av aktierna i bolaget, som framöver kommer att ingå i Semcons affärsområde Engineering & Digital Services. Prislappen landar på 61 miljoner kronor.

Enligt Semcon är det främst Squeeds position inom mjukvaruutveckling och agil förändringsledning som lockar och som ska komplettera teknikkonsultens digitala erbjudande.

– Squeed är ett strategiskt viktigt förvärv som ger oss ytterligare nästan hundra fantastiska kollegor såväl som nya spännande kunder. Det ska bli oerhört inspirerande att få arbeta tillsammans för att på ett ännu bättre sätt stötta våra kunders digitala omställning, säger Markus Granlund, vd på Semcon och specificerar inom vilka branscher de nya kunderna finns.

– Genom förvärvet kompletterar vi koncernens befintliga digitala erbjudande inom exempelvis AI och smarta produkter med än mer spetskompetens i bland annat fullstackutveckling och molntjänster. Det ger oss också möjlighet att arbeta med kunder i nya branscher som retail, finans & försäkring och media.

– Squeeds medarbetare är vana vid projekt som spänner från innovation och affärsutveckling till realisering. Som del av Semcon får vi jobba med fler spännande projekt som kombinerar digitala och fysiska lösningar. Kulturmässigt är vi en fantastisk kombination då vi är två utvecklingsinriktade people-first-bolag som möts i passionen för värdeskapande teknik, säger Squeeds vd Ola Klasson.