Konsultbolaget Netlight har valt att satsa på en ny ledningsstruktur, där man vill utmana den gängse bilden av vd som överordnad titel. På rekommendation av bolagets partnergrupp tilldelas vd-rollen Katri Junna och Felix Sprick, som är partners på Netlight i Finland respektive Tyskland. För Netlights vd sedan 2003, Erik Ringertz, innebär det en ny roll, där han återgår till att vara en partner bland andra partners på bolaget.

– För mig personligen en välkommen nystart som frigör både kreativ energi och tid att driva Netlight vidare tillsammans med partnergruppen, konstaterar Erik Ringertz.

Netlight har tidigare uppmärksammats för sin organisationsstruktur, där bolagets partnergrupp på årlig basis utser vem som ska ta vd-rollen och om ett byte är lämpligt. Förslaget prövas sedan och godkänns av Netlights styrelse som formellt tillsätter rollen.

Men efter 18 år med Erik Ringertz som vd testar man nu alltså en ny variant med två personer på rollen, eftersom man tror att man på så sätt kan nå en bättre representation och kompetensbredd. Nu ska alltså bolaget styras från Helsingfors, av Katri Junna, och München, av Felix Sprick.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att kunna tillföra vd-rollen perspektiv från ett av koncernens tillväxtkontor och bryta mot myten om vd:n i sitt huvudkontor, säger Katri Junna och hennes nya vapendragare fyller i:

– Det var fantastiskt att se partnergruppens prestigelöshet och förtroende för varandra när vi fattade beslutet. Skönheten med den nya strukturen är verkligen att vd-rollen kräver de andras stöd snarare än att ge makt över dem, säger Felix Sprick.

Netlights styrelseordförande Gustaf Eriksson säger så här om beslutet:

– Vi är väldigt nöjda med den nya vd-duon. Deras internationella profiler återspeglar dagens Netlight. En jämställd duo kändes självklart när vi sätter en ny standard, säger han.