Microsoft har börjat rullat ut en ny webbinarium-funktion till sin videokonferenstjänst Microsoft Teams.

Den nya funktionen har stöd för 1000 deltagare och upp till 10 000 tittare. På grund av coronapandemin kommer Microsoft dessutom utöka tittargränsen till 20 000 för resten av året.

Webbinarium-funktionen kommer med egengjorda registreringssidor och deltagarmejl, en rad olika presentationsmöjligheter, integration med Powerpoint Live och värdkontroller som kan användas för att exempelvis stänga av deltagares chatt och video. Det finns också efter-mötet-verktyg som kan användas för att analysera deltagande och göra uppföljningar.

Senare i maj kommer Microsoft också släppa ett nytt presentatörsläge där den som leder en presentation kan skräddarsy hur en videosändning ska vara utformad. Om den exempelvis vill synas vid sidan av sin presentation, lite som en reporter, eller om den vill befinna sig framför den.

Även mötesdeltagare kommer ha möjlighet att justera sin personliga mötesupplevelse genom att kunna bläddra mer fritt i presentationen i egen takt samt använda högkontrastlägen och skärmläsare. Längre fram kommer Microsoft också göra det möjligt med automatiska översättningar av text som visas under en presentation.

Läs också: Integritetsaktivisten Max Schrems om Microsofts datalöfte: Håller inte NSA borta