Terranor bildades genom ett uppköp av byggföretaget NCC:s enhet för vägunderhåll. Efter att verksamheten tidigare delat it-system med övriga NCC, behövde man nu bygga en helt ny it-miljö. Det uppdraget gick till Visolit som ska bygga en molnbaserad it-infrastruktur för Terranors cirka 200 hundra anställda som finns på 25 platser i Sverige och Finland.

– Det är ovanligt att vi får etablera en helt ny it-miljö i molnet utan att behöva ta hänsyn till etablerade system, och det känns väldigt spännande. Med Visolit som strategisk partner får Terranor en komplett och modern all-cloud-it-miljö som kommer att stödja verksamheten och utgöra en solid grund för framtida möjligheter, säger Johan Ripe, Sverige-ve på Visolit.

I den nya it-infrastrukturen ingår Office 365, Teams, Sharepoint och e-post, liksom att hantera klienter och servicedesk. Dessutom ingår sd-wan, wifi- och lan-tjänster för de 25 olika platserna i avtalet, som är på tre år

– Vi är nu helt inriktade på att skriva vår egen historia om Terranor, och det inkluderar en helt oberoende och framåtriktad it-infrastruktur. Vi valde Visolit eftersom vi behöver en strategisk partner och en innovativ, molnbaserad lösning som täcker alla affärsområden i både Sverige och Finland, säger David Margula, vd på Terranor och lyfter fram parternas gemensamma dialog som en viktig del av affären.

– Förstudien följde inte den traditionella projektmetoden, utan bägge företagen arbetade agilt tillsammans för optimal framgång. Att göra affärer med Visolit har varit en givande men också effektiv process för oss.

– Vi är stolta över att skapa en affär med Terranor, och genom att vara deras första plattform inom it och moln i Sverige. Vi etablerar nu de tjänster som möjliggör för Terranor att skala upp för deras resa mot ökad tillväxt, säger Johan Ripe.