It blir en allt viktigare del av Office Managements erbjudande. Idag meddelar kontorsjätten att man köper Uppsalabaserade driftbolaget Xite.

– För oss är det ett viktigt och väldigt intressant förvärv. Före coronan gjorde vi en spaning om framtidens arbetsplats och hur vi kommer jobba om tio år. Där är säker lagring i molnet en viktig del. Vi har haft egen drift i liten omfattning, men nu kommer vi kunna växa mer i den delen, säger vd och koncernchef Peter Uddfors om sina nya kollegor, där inte minst bolagets bakgrund spelade en väsentlig roll.

– Xite är sprunget ur läkemedelsindustrin i Uppsala, och har väldigt höga krav avseende certifiering. Bolaget är även guldpartner till Microsoft och har väldigt hög kundnöjdhet.

Under det senaste räkenskapsåret hade Xite en omsättning på 67 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 15,8 miljoner. Av bolagets 16 anställda finns två i Stockholm och resten i Uppsala. Peter Uddfors betonar att det kanske inte ser ut att vara ett så stort bolag på pappret, men han konstaterar att det är ett viktigt steg för Office Management och dess strategi.

– För Office Management är det ett stort förvärv. Framöver kommer vi att sälja vårt erbjudande som en helhet. Det här har en bra passform, och vi vet att Xite valde oss för att kunna komma åt hela vår kundstock. Vi har 8 000 kunder och det ger en stor möjlighet för dem att växa, säger han.

Hur mycket får ni betala?

– Det har vi beslutat att inte avslöja

Office Managements verksamhet är indelad i fem affärsområden: Telefoni, Facility Management, Mötesteknik, IT och Dokumenthantering. Xite kommer att bli en del av IT när affären är klar i mitten av juni.

– Vi kommer behålla varumärket eftersom det är så pass starkt. Det kommer att vara en del av vårt affärsområde IT, men vi behåller det som en operativ enhet och Xites vd Daniel Thunberg kommer att leda den verksamheten, säger Peter Uddfors.

Och Daniel Thunberg ser fram emot att bli en del av kontorsjätten.

– För oss är det ett logiskt nästa steg i Xites fortsatta utveckling. Där blir vår kompetens inom design och drift av it-infrastruktur ett viktigt tillskott och vi kan växa utifrån den framgång vi har skapat. Office Management blir en utmärkt plats för oss eftersom vi både får ett större sammanhang och en större kundbas att hantera, säger han.