En av Waymos självkörande taxibilar ska blockerat en väg i Arizona, USA , efter att ha blivit förvirrad över att ett av körfälten stängts av med trafikkoner, rapporterar BBC.

Efter att trafikkonerna plockats bort ska bilen stått stilla på platsen och när Waymos vägassistans kommit började dem köra därifrån. Bilen stannade därefter längre bort efter att ha hamnat framför nya trafikkoner. Samtidigt som vägassistansen sedan närmade sig på nytt körde bilen iväg på nytt. Kort därefter kunde den stängas av och en mänsklig förare ta över. 

Waymo, som är Googles moderbolag Alphabets enhet för autonoma fordon, säger själva att det var en ovanlig situation som uppstod och att taxin hanterade den säkert. Enligt Waymo ska fordonet stött på en situation den behövde hjälp med varpå den kontaktade en mänsklig specialist. Den mänskliga specialisten ska sedan givit felaktiga instruktioner till bilen.

Händelsen spelades in av passageraren Joel Johnson som publicerat videoklippet på Youtube. Joel Johnson skriver via Twitter att han gjort 53 andra videor om sina Waymo-resor och att dessa inte haft några problem.

Waymos taxibilar har i dagsläget endast tillstånd att köra passagerare i staden Phoenix.

Läs också: Slut på prat om "självkörande bilar"