För knappt ett år sedan fick Addpro en ny majoritetsägare i danska riskkapitalbolaget Axcel. Addpros vd Nicklas Persson sade i samband med det att bolaget ska “öka farten markant både organiskt och genom förvärv”.

Idag meddelar Addpro att man köper IT Advisor, som säljer tjänster inom it-säkerhet. IAM och cybersecurity. Bolaget är baserat i Stockholm och har idag 26 anställda, med kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Med sina nya kollegor ombord kommer Addpro utöka såväl sin kundbas som geografisk närvaro.

– Addpro har, med ny huvudägare i Axcel, aktivt bedrivit intensivt analysarbete och utvärderat olika alternativ och möjligheter att fortsätta verksamhetens framgångsrika resa genom att stärka vår kompetens och våra koncept inom strategiska områden, säger Nicklas Persson och ser fram emot att få jobba med sina nya kollegor.

– IT Advisor har i denna process hela tiden stuckit ut som en mycket spännande aktör med bra kunskap och förståelse för marknaden och sina kunder och berikar den nya konstellationen med ny kompetens, nya tjänster och funktionsleveranser inom cybersecurity och management consulting. Det är saker som våra medarbetare och våra kunder värdesätter högt och det ska bli riktigt spännande att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med detta dreamteam.

Addpros tillväxt har tuffat på under den nya ägaren. I år räknar bolaget med att landa över en miljard i omsättning, med drygt 400 personer ombord. Nicklas Persson betonar vikten av att stärka sig inom it-säkerhet, något som fortsätter bli allt viktigare.

– Det var länge sedan it-säkerhet enbart var en fråga för it-organisationen. Ledning, styrelse, aktieägare såväl som tillsynsmyndigheter har ett övergripande ansvar då området inkluderar risker utöver de finansiella. För att möta dagens och morgondagens hot vill våra kunder ha hjälp med att utveckla strategier i kombination med tekniska åtgärder för att adressera dessa hot. Med IT Advisors kompetens inom detta område blir Addpro en än mer relevant affärspartner till våra kunder och en effektiv katalysator i deras affärsutveckling, säger han.

IT Advisors grundarduo Rickard Sandström och Ren Watanabe säger att de är glada och stolta över samgåendet med Addpro.

– Vi delar samma värdegrund och kompletterar varandras kompetenser och tjänster väldigt väl. Med Addpro kan vi accelerera vår affärsplan och leverera ett komplett cybersäkerhetserbjudande från strategisk rådgivning till 24/7-drift och övervakning. Vi ser verkligen fram emot en spännande och framgångsrik resa tillsammans med Addpro och våra kunder, kommenterar de affären.