Den numera Iver-ägda molntjänsteleverantören City Network har utökat sitt tidigare avtal med SBAB. Banken använder sedan tidigare City Networks it-infrastruktur för reglerade branscher, Compliant Cloud, som en bas för sin tjänsteutveckling. Nu ska SBAB använda City Networks infrastruktur på fler ställen i banken med målsättningen att få fram ytterligare innovation.

– Regelefterlevnad och säkerhet, i kombination med snabb innovation, är hörnpelarna i vår affär. City Network och deras molntjänster med regelefterlevnad fortsätter att vara den teknikplattform som gör det möjligt för oss att leverera på dessa framgångsfaktorer. Den digitala infrastrukturen är en viktig del i vår verksamhet, säger Marko Ivanic, it-driftchef på SBAB, som är nöjd med det jobb som gjorts hittills.

– Vi värderar vår innovationstakt genom att mäta antal månatliga releaser av ny kod. Sedan starten av vår digitala transformationsresa med City Network 2017 har vi trefaldigat antalet nya releaser, alla driftsatta på Compliant Cloud. Dessa innovationer ger ett stort kundvärde.

Johan Christenson, vd och grundare av City Network, är nöjd över att en av bolagets prestigekunder vill utöka samarbetet.

– Jag är stolt över att SBAB fortsätter att använda City Networks tjänster som bas för sin innovation med målet att leda den digitala utvecklingen inom banksektorn. Deras innovativa approach när det kommer till digitala transformation med fokus på automation, små agila team och snabb produktionssättning är något som många andra banker borde inspireras av, säger han.