Bring Frigo vill kunna erbjuda sina kunder smidig hantering för bokning av transportorder. Nu har man tecknat ett avtal med konsultbolaget HiQ, vars integrationsplattform Frends som ska automatisera inkommande och utgående kund- och leverantörsorders, både för tempererade lager och transportlogistik.

Bring ersätter därmed sin nuvarande integrationslösning Biztalk med Frends, och HiQ kommer också hantera hela processen kring såväl integration som automation och ska också sköta kontakten mot kunderna, från inledande kravställning till utveckling, underhåll och monitorering.

– Vi valde HiQ och Frends då de kunde erbjuda en snabb och komplett tjänst för integration som vi kan växa långsiktigt med, säger Robert Schuman, cio på Bring Frigo.

– Genom plattformen Frends och en dedikerad helhetstjänst kan vi skapa bättre flöden mellan kundernas interna system och Bring Frigos. Förfarandet blir både effektivare och enklare att underhålla. Vår förmåga att skala upp och hantera helhetslösningar för våra kunders mest affärskritiska processer och system är en viktig del av vårt erbjudande. Därför är vi extra stolta att Bring Frigo ger oss detta förtroende, säger Jukka Rautio, som är ansvarig för Frends på HiQ.