Volkswagen Group Sverige, med huvudkontor i Södertälje, är Sveriges största bilimportör. Utöver Volkswagenbilarna marknadsför bolaget även personbilar från Audi, Seat, Skoda, Porsche samt Volkswagen Transportbilar. När företaget skulle uppgradera sin svenska it-miljö föll valet på Globalconnect.

Affären är enligt Globalconnect värd ett miljonbelopp för ett flerårigt avtal och innefattar till exempel en ny nätdesign som bygger på sd-wan och som ska ge säker krypterad nättransport, en central redundant anslutning för datacenter samt en integration för automatiska larmöverföringar mellan sd-wan-plattformen och kundens befintliga system.

– Vi har högsta krav på såväl flexibilitet som säkerhet, och Globalconnect har visat att de tänker på samma vis. När vi utvecklar it-miljön så gör vi det med framtidens krav som självklar del i utvecklingen, och jag är övertygad om att samarbetet med Globalconnect kommer att vara ett tydligt steg i detta arbete, säger Stephan Andersson it-driftchef på Volkswagen.

– Vi hälsar Volkswagen välkommen till Globalconnect-familjen. Detta är ytterligare en lösning som bygger på vår sd-wan-plattform, där säkerhet och flexibilitet skapar frihet för verksamheter, oavsett om man expanderar eller på annat sätt förändrar verksamheten. Vi tackar för förtroendet, nu kör vi, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på Globalconnect.