Medius, som jobbar med att automatisera inköpsprocessen i molnet, köper Dynamic Software. Förvärvet ska framför allt stärka Medius erbjudande till små och medelstora bolag. 2019 gjorde Medius sitt senaste förvärv, av brittiska Wax Digital.

Västeråsbaserade Dynamic Software grundades 2011 och ligger bakom WF Connect, en integrationsplattform för elektronisk fakturahantering som idag används av tusentals svenska bolag. Medius och Dynamic Software har sedan tidigare ett nära samarbete och fler än 700 av Medius kunder använder redan WF Connect.

I och med förvärvet blir Dynamic Software ett helägt dotterbolag till Medius.

– Integrationsplattformen är skalbar och ledande i sitt slag. Tillsammans med den unika erp-kompetensen som Dynamic Software besitter kan vi säkra vår tillväxtresa i Sverige, övriga Norden och USA, säger Medius vd Torbjörn Arffman.

Anders Liljefors, grundare av Dynamic Software, säger att bolagets integrationslösning idag har stöd för 44 olika affärssystem. Tack vare förvärvet hoppas han kunna skala upp det.

– Genom att bli en del av Medius, som är marknadsledande inom elektronisk fakturahantering, får vi möjligheten att snabbare utveckla plattformen och med det öka antalet affärssystem vi stöder, säger han.