SSF Stöldskyddsföreningen vill öka kunskap och engagemang för brottsförebyggande åtgärder mot både fysiska och digitala brott. Något man bland annat gör genom rådgivning, informationskampanjer, utbildning och normframtagning.

Nu har organisationen valt att börja använda Storegates svenska molntjänst för att de anställda ska kunna samarbeta och dela filer. Med tjänsten Storegate Multi ska de kunna dela och arbeta med filer internt och externt. Det finns också stöd för att dela filer publikt med krav på bank-id för verifiering.

– Vi insåg ganska snart när vi tittade på olika alternativ att Storegate var den leverantör som bäst kunde möta upp den kravställning som vi gjort utifrån Privacy Shields ogiltigförklarande och Dataskyddsförordningen. Dessutom är tjänsterna enkla att använda både för administratörer och användare, säger Michael Sanda, it-ansvarig hos Stöldskyddsföreningen.

– Vi är mycket stolta över att Stöldskyddsföreningen ger oss sitt förtroende. Det är ett kvitto på att det vi gör håller en hög standard, säger Matz Karlsson, vd på Storegate.