Det pågår något av ett rally på den under pandemin exploderande collaboration-marknaden. Google, Zoom, Cisco, Slack och de andra leverantören släpper med jämna mellanrum nyheter för sina respektive plattformar.

Nu är Microsoft återigen på gång med ett par uppdateringar och nya funktioner i Teams för att liva upp virtuella presentationer, skriver nyhetssajten Cnet. De som gör presentationer får ett par nya möjligheter att ställa in hur de visas på skärmen och hur de kan presentera sitt innehåll.

Däribland ett nytt läge som kallas “reporter” och som ska visa innehåll som ett visuellt hjälpmedel ovanför talarens axel, precis som under en nyhetssändning på tv.

En annan ny funktion kallas “sida-vid-sida” och ska visa presentatörens videoflöde tillsammans med innehållet då de presenterar.

De här funktionerna ska dyka upp i Teams i juli, enligt ett meddelande på företagets webbplats, skriver Cnet.

Uppdateringarna är de senaste av en mängd nya funktioner i Teams som Microsoft släppt under det intensiva distansarbetandet i världen det senaste året. Nyligen har det här verktyget, som ursprungligen riktades mot företag, även gjorts tillgängligt för privatpersoner.