Svenska Sinch är numera en global jätte inom mobil meddelandeteknik, och resan runt om i världen trummar på. Idag presenterar bolaget nästa förvärv, australiensiska Messagemedia, som beskrivs som en "ledande leverantör av mobila meddelandetjänster för små och medelstora företag i USA, Australien, Nya Zeeland och Europa".

Det Melbournebaserade bolagets webbaserade mjukvara används enligt Sinch för interaktiva meddelandetjänster utan att man ska behöva programmera eller hantera api:er. Messagemedia har över 60 000 företagskunder och hanterar över 5 miljarder mobilmeddelanden per år. Köpeskillingen landar på 1,3 miljarder dollar, vilket med gårdagens valutakurs är 10,745 miljarder kronor.

– Med ett starkt erbjudande mot små och medelstora företag får vi nya tillväxtmöjligheter på en stor och växande marknad. När Messagemedia blir en del av Sinch har vi branschens främsta team och de bästa tänkbara förutsättningarna att nå framgång i marknaden, kommenterar Sinchs vd Oscar Werner affären.

– Mobila meddelandetjänster skapar enorm affärsnytta, men många mindre företagskunder saknar verktyg som är anpassade specifikt till deras behov. Vi ser fantastiska möjligheter i det här segmentet, och tillsammans med Sinch kan vi skapa en ledande global position, säger Paul Perrett, vd på Messagemedia.

Enligt Sinch förväntas affären slutföras under andra halvåret. Dessförinnan ska den genomgå konkurrensprövning i Australien och USA.