Hackare har stulit stora mängder data från spelutgivaren EA (Electronic Arts), känd för otaliga stora spelserier så som Battlefield, Mass Effect, Dragon Age, Fifa och The Sims, rapporterar Motherboard.

Anfallarna påstår att de bland annat kommit över källkoden för Fifa 21 och spelets matchmaking-server samt källkoden för företagets spelmotor Forstbite. Även information om olika ramverk och utvecklingsverktyg ska stulits. Totalt ska det handla om 780 gigabyte data som hackarna nu försöker sälja.

EA själva har bekräftat det hela.

– Vi håller på att undersöka en intrångsincident i vårt nätverk där en begränsad mängd av spels källkod och relaterade verktyg har stulits, säger en talesperson från EA till Motherboard och fortsätter:

– Inga spelardata har läckt och vi har ingen anledning att tro att spelares integritet är i fara. Efter incidenten har vi redan gjort säkerhetsförbättringar och förväntar oss inte en påverkan på våra spel eller verksamhet. Vi jobbar aktivt med rättsväsendet och andra experter som en del av den rättsliga utredningen.

Läs också: Cyberpunk-utvecklarna – våra hackade data sprids på nätet