E-handelsjätten Amazon har nu visat upp flera kommande robotar som företaget menar ska minska belastningen och öka säkerheten för deras anställda. Något som först uppmärksammades av Engadget.

Först ut är roboten Ernie som kan plockar av och på föremål på mobila hyllor, vilket ska göra så anställda inte ska behöva hålla på att sträcka eller böja sig i onödan.

Roboten Bert är en av företagets första automatiska mobila robotar som med tiden kan göra så andra robotar inte behöver vara begränsade till ett visst område. Anställda ska också kunna kalla på Bert för att förflytta olika föremål. Längre fram skulle Bert eventuellt också kunna användas för tyngre föremål eller vagnar.

Scooter och Kermit är sedan två automatiserade robotar som kan flytta transportvagnar repsektive tomma lådor längs med förutbestämda banor så att anställda slipper.

De olika robotarna har tagits fram genom att Amazon analyserat motion-capture-data som samlats in från anställda och som visat vart behoven för avlastning är som störst.

Förväntningen är att Scooter kommer användas i åtminstone ett Amazon-varuhus innan slutet av 2021 medan Kermit redan testas i flera varuhus och förväntas dyka upp i ytterligare tolv innan årets slut. 

Amazons förhoppning är att robotarna ska bidra till företagets mål om att minska antalet arbetsskador med 50 procent tills 2025.

Läs också: Efter rekordåret – kan kedjorna hålla liv i försäljningen?