Sol Oriens, en leverantör till amerikanska försvarets kärnvapenprogram, meddelar nu att de drabbades av en cybersäkerhetshändelse i maj 2021, rapporterar The Register.

Utredningen är pågående men en utomstående ska kommit över vissa dokument för Sol Oriens system. Sol Oriens granskar nu tillsammans med en inkallad tredjepart vilken data som kan varit involverad.

Tre dokument som tycks relatera till händelsen har också publicerats som smakprov på Happy Blog. Dokumenten påstås ha koppling till ransomware-gänget Revils attacker.

I dokumentet som postats står det att de bara får användas officiellt av US Department of Energy. De visar delar av anställningsprocessen vid Los Alamos National Lab.

I inlägget på Happy Blog skriver postaren att:

”Sol Oriens, LLC, vidtog inte alla nödvändiga steg för att skydda personlig data för sina anställda och mjukvaruutveckling för sina företagpartners. Vi tar oss rätten att sprida vidare relevanta dokument och data till de militära myndigheter vi väljer, inkluderat anställdas personliga data.”

Enligt Sol Oriens själva har de än så länge inte sett några tecken på att säkerhetshändelsen involverat klientklassificierad- eller kritisk säkerhetsinformation.

Läs också: Ransomware-vågen – allt fler betalar sig fria från gisslanprogrammen