Vi skrev nyligen om säkerhetskonsulten Omegapoint, som med nya ägaren FSN Capital i ryggen vill ut och erövra Nordeuropa, delvis genom förvärv. Och den utlovade förvärvsresan fortsätter nu, om än hemma i Sverige. Närmare bestämt Örebro, genom köpet av Integrationsbolaget och Molnbolaget.

De båda Örebrobolagen kräver kanske ingen närmare programförklaring då de i stort sett är vad de heter. Det vill säga Integrationsbolaget och Molnbolaget jobbar med systemintegration och drift och förvaltning i molnet.

– Integrationsbolaget passar perfekt in i Omegapoints transformation där vi nu går från att sälja expertkonsulter till att ta ansvar för hela åtaganden. Med Molnbolaget växer vi dessutom vårt erbjudande till att även inkludera drift och förvaltning i molnet. Vi har under åren samarbetat i olika kundprojekt och jag har stor respekt för båda företagen, säger Omegapoints vd Johan Malmliden.

Integrationsbolaget och Molnbolaget har totalt 60 medarbetare och till viss del gemensamt ägande. Båda företagen har huvudkontoret i Örebro, och kontor i Stockholm. Bland kunderna återfinns bland annat Fortum, Clas Ohlson och Epiroc.

– Vi ser fantastiska synergier. Omegapoint är kända för sin kompetensutveckling, som sträcker sig från traineeprogram till kompetensdagar och tekniska djupdykningar. Med tillgång till ett vasst kompetensutvecklingsprogram får vi förutsättningar att växa minst lika mycket som marknaden, säger Rikard Dahl, vd på Integrationsbolaget.

– Omegapoint är väldigt starka på AWS och vi har stor kompetens inom Azure och Microsoft 365. Tillsammans blir vi starkare hela vägen. Det är naturligtvis extra roligt att vi också tillför drift- och förvaltningstjänster som är ett nytt område för Omegapoint, säger Daniel Lennartsson, vd på Molnbolaget.

Integrationsbolaget och Molnbolaget kommer nu bli helägda dotterbolag i Omegapoint Group. Såväl Rikard Dahl som Daniel Lennartsson tar plats i koncernledningen.

– Det här är ett förvärv där vi kan göra gemensam nytta för våra kunder från dag ett. Jag ser oerhört mycket fram emot att välkomna alla nya medarbetare till Omegapointfamiljen, säger Johan Malmliden.