Det var i början av 2019 som det blev klart att Karin Schreil tog över som vd på Evry. Nu, två och ett halvt år, och inte minst en pågående jättefusion, senare är det dags för nästa kliv.

I december kliver Karin Schreil in som ny vd på konsultmäklaren Ework, som i samband med att mångårige vd:n Zoran Covic lämnade även meddelade att man räknar att ha hans ersättare på plats i sommar.

– Att få arbeta tillsammans med engagerade medarbetare, konsulter och partner i en organisation som Ework känns väldigt bra. Jag lockas av ett bolag som jag tror är perfekt positionerat i en spännande bransch, där det just nu sker stora förändringar, säger Karin Schreil om det kommande uppdraget.

Planen är att hon fortsätter i sin roll fram till december. Tietoevry låter meddela att planeringen för att hitta hennes efterträdare kommer att påbörjas nu.

– Jag vill tacka Karin för hennes ledarskap och bidrag under resan mot ett integrerat Tietoevry, och för hennes engagemang i arbetet med att driva vår integration framåt i Sverige. Hennes team har varit framgångsrikt med att dra nytta av fördelarna från det kombinerade företaget för att leverera värde till våra kunder och medarbetare, och därigenom stärkt Tietoevrys position på den svenska marknaden, säger Tietoevrys vd och koncernchef Kimmo Alkio.

Staffan Salén, som är styrelsens ordförande hos Ework, säger så här om sin rekrytering.

– Med Karin får vi en erfaren ledare som känner konsult- och kompetensmarknaden mycket väl, har en god förståelse för den omvälvning den just nu genomgår och äger en stark kommunikativ förmåga. Jag ser fram emot ett gott samarbete och är väldigt glad över att hon valde att tacka ja till oss, säger han.