Fredrik snackar WWDC – Apples årliga utvecklarkonferens – med Malin Sundberg, ena halvan av duon bakom tidsrapporterings- och faktureringsappen Orbit.

Malins favoritprodukt för året är Xcode cloud – Apples nya molnbaserade CI/CD-system som kommer att komma under vintern (eller så).

Sedan snackar vi om den nya versionen av Playgrounds – appen som nu växer upp och blir Apples miljö för att utveckla Ipad-appar direkt på Ipad.

Därefter diskuterar vi nyheter i Swiftui, och utmaningarna i när och hur man tar in nyheterna i sin app, och om man då släpper stöd för äldre versioner eller ej.

Vi snackar också lite tillgänglighet – hur mycket fantastiskt som går att göra, och hur pass lite man behöver göra för att ens app ska bli oväntat tillgänglig.

Får vi nya Macar snart? I så fall när?

Vi funderar kring AR och VR och vad Apple kan tänkas göra där. Hur skulle det kunna tänkas fungera? Hur svårt är det att få folk att ta på sig glasögon? Vi röstar på att det är helt okej om Apple tar det lugnt och sätter lösningen innan de släpper något.

I sektionen "inte spännande men bra" kommer nyttiga uppdateringar av Storekit – systemet för att hantera köp inuti appar. Det kanske inte blir någons favoritnyhet, men trevligt att det förbättras.

Sist nyheter på Ipad och hur vi använder våra Ipads.

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack@tobiashieta@iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i Itunes!