Som vi skrivit tidigare är det stort fokus på molnet nu hos ett återuppståndet Cygate. Nu fortsätter man den satsningen genom att plocka in Ingram Micros molnchef Lotta Widorson Lassfolk till rollen som operativ chef. Det innebär att hon kommer ansvara för produktportföljen, infrastrukturtjänster och samarbetet med Cygates partner samt säljstödande funktioner. Dessutom kommer hon jobba med Cygates egna digitaliseringsarbete, med att förenkla och förbättra interna processer och digitala gränssnitt.

– Det ska bli jättekul. Jag hade inte tänkt att byta jobb nu. Jag har varit ett drygt år på Ingram Micro och har hunnit bygga upp en organisation där, säger hon om hur tankarna gick när Cygate hörde av sig.

– Jag känner att jag har gjort det jag ska där nu, och jag har även fått in en bra efterträdare i Andreas Franzén, som kliver in som interimschef. Ibland får man helt enkelt ta och hoppa på vågen när den kommer. Det finns ett väldigt driv på Cygate nu med hungriga ambitioner.

När det gäller de interna processer hon ska jobba med är hon väl bekant med utmaningen från sin tid på Ingram Micro.

– Jag har haft kontakt med 550 återförsäljare i Sverige. Man kan tro att det är enkelt med molnet, men det finns ett väldigt stort behov av rutiner och processer. Nu blir det mitt jobb att fixa det, och att vi har full koll på allt kring hybrid it, säger hon.

Innan Ingram Micro har Lotta Widorson Lassfolk bland annat varit varit vd på Office IT-Partner, vice vd på Niteco, chef för mjukvara på Atea dit hon anslöt efter nästan tio år på Microsoft.

– Det känns otroligt kul att få välkomna Lotta till Cygate. Hon blir en nyckelspelare på den förändringsresa vi nu driver med fokus på att utveckla vårt erbjudande och organisation för att möta kundernas behov av hybrid it. Jag kan inte tänka mig någon bättre lämpad för den här rollen. Tjänsteförsäljning, mjukvara och moln går som en röd tråd igenom Lottas CV och hon kombinerar det med hög energi samt solida ledaregenskaper, säger Cygates vd Fredrik Sidmar.