För två och ett halvt år sedan bröt Advania ny mark genom sitt första finska förvärv. På dagen ett år senare var det dags igen, och nu kommer förvärv nummer tre i vårt östra grannland.

Konsultbolaget Beveric har fokus på dokumenthanteringslösningar för privat och offentlig sektor, och naturligtvis även tjänster därikring. Det Esbo-baserade bolaget har runt 15 anställda, vilket gör att den finska Advaniastyrkan numera är runt 80 personer stark.

– Advania har uppnått en solid marknadsandel efter att vi klev in på den finska marknaden 2019. Det har nu blivit en integrerad del av Advania och vi är stolta över de framsteg som vårt team har gjort. Genom förvärvet av Beveric stärker vi vårt professionella tjänsterbjudande i Finland avsevärt, och blir en ännu närmare partner till både befintliga och nya kunder, säger Advania Groups vd Mikael Noaksson.

– Vi tror att förvärvet kommer att göra det möjligt för Beveric att vidareutveckla och förbättra erbjudandet till den finska marknaden och Emea-marknaden. Teamet kommer att fortsätta fokusera på våra befintliga kunder och tillsammans med Advania utöka vår leverans. Vi är verkligen glada att arbeta tillsammans med Sami Grönberg och resten av Advania-teamet, säger Beverics vd Tapio Väisänen.