Accentures förvärvsrunda i Sverige fortsätter. De har tidigare under året köpt Cygni och går nu vidare med ett uppköp inom säkerhetsområdet, när de lägger beslag på Sentor.

Sentor grundades 1998 och har gjort sig ett namn på den svenska cybersäkerhetsmarknaden med sina rådgivningstjänster, säkerhetstester, detektering och incidentresponsfunktioner, som drivs genom vad de kallar ett ”security operations center” i Stockholm.

De har runt 80 anställda, huvudkontor i Stockholm och filialer i Gävle och Malmö. Efter förvärvet ska de ingå i affärsområdet Accenture Security.

Bala Periasamy, som leder Accenture Security i Sverige, säger i en kommentar till affären att ”Sentor har ett väldigt högt anseende inom cybersäkerhetsbranschen i Sverige, tack vare deras långa erfarenhet av att leverera avancerade cybersäkerhetslösningar på den svenska marknaden”.

– De har lyckats attrahera exceptionell talang och fostra en stark kultur med fokus på innovativa teknologier som är unik för branschen. Vi är glada att välkomna dessa ytterst kompetenta medarbetare som kommer att stärka vår förmåga att erbjuda högklassig cybersäkerhet till våra kunder.

– Förvärvet av Sentor ökar vår förmåga att hjälpa kunder möta alla de utmaningar som cyberhoten orsakar. Dessutom utökar vi vår lokala kapacitet som ett komplement till våra europeiska `Cyber Fusion Centers, tillägger Paolo Dal Cin, som leder Accenture Security i Europa.

Åse Holmberg, vd på Sentor, säger i en kommentar att de får nya möjligheter när de går in i Accentures globala team:

– Att bibehålla en hög nivå av cybersäkerhet är inte bara en it-fråga, utan en utmaning för hela verksamheten för många företag världen över. Sentors mål har aldrig varit att bara ”hjälpa” kunder med cybersäkerhet. Vi vill höja ribban inom branschen i hela Norden så att verksamheter i regionen har ett starkt skydd mot cyberhot.

– Genom att bli en del av Accentures globala team, kan vi uppnå den målsättningen, och tillsammans kan vi erbjuda en större bredd av avancerad teknisk kompetens än vi kunnat göra som separata bolag, vilket krävs för att hantera de cyberhot som präglar den tid vi lever i nu. För Sentor kommer detta inte bara ge oss ytterligare förmåga att hjälpa kunder hantera cyberhot, utan ger också våra medarbetare fler möjligheter att växa.

Hur mycket Accenture betalar för Sentor är inte offentliggjort.