Den nya webbsidan ransomwhe.re håller koll på hur mycket bitcoin som betalats ut till digitala plånböcker med kopplingar till olika utpressarligor. Något som först uppmärksammades av Zdnet.

Sajten startades av Jack Cable, en säkerhetsforskare som jobbar med Krebs Stamos Group och USA:s försvarsmakt. Jack Cable uppger på Twitter att tanken bakom sajten är att data om offrens utbetalningar kan hjälpa till att ändra på hur ransomware-situationen behandlas.

”Idag finns det inga samlade offentliga data på det totala antalet ransomware-betalningar. Utan sådana data så kan vi inte veta gisslanattackernas fulla effekt, och vilka åtgärder som kan förändra situationen”, skriver han.

Enligt sajten har den kriminella gruppen Mailto/Netwalker dragit in mest pengar på utpressning totalt. I år är det än så länge Revil/Sadinokibi som är värst med 11,3 miljoner dollar i utpressningsbyte.

Revil/Sadinokibi låg bland annat bakom attacken mot den amerikanska köttproducenten JBS och den pågående attacken mot Kaseya, vilket bland annat tvingade Coops butiker i Sverige att stänga.