Spacex uppges planera för att genomföra den första testuppskjutningen av hela sin jätteraket Super Heavy tillsammans med sitt rymdskepp Starship redan i augusti, rapporterar Ars Technica.

Testflygningen skulle innebära att Starship skulle resa nära på ett varv runt jorden innan raketen och rymdfarkosten gör en kontrollerad nedslagning i Stilla havet norr om Kauai, Hawaii.

Den 5 maj testade det privata rymdföretaget att skicka upp en Starship-prototyp på 10 km höjd följt av en säker landning. Sedan dess har inga ytterligare flygningar genomförts.

Istället har Spacex konstruerat ett stort uppskjutningstorn och bränslesystem som ska användas för att stödja en fullbyggd Super Heavy-raket med Starship.

Spacex ingenjörer har också varit i färd med att bygga ihop Super Heavys olika raketer, varav Booster 3 kommer genomför ett statiskt tändningstest redan 15 juli. Booster 3 består av tre Raptor-motorer medan den färdiga versionen av Super Heavy kommer ha totalt 33 Raptor-motorer.

Utöver allt tekniskt arbete som måste bli färdigt behöver Spacex också få tillstånd från USA:s flygmyndighet för att genomföra en raketuppskjutning från Boca Chica i södra Texas.