Comprima, som levererar digitala arkivsystem, blir nu en del av den storsatsande norska dokumenthanteringskoncernen Documaster. Documaster har sedan tidigare svensk verksamhet, och i samband med att affären med Comprima meddelar Documaster att man även tar över den norska Office 365-specialisten Infoworker.

Documaster och Comprima har tillsammans bland runt 375 nordiska kommuner på kundlistan. Tillsammans kommer den nya e-arkivjätten leverera produkter som har direkt inhämtning, arkivering och sökning av kommunikation i till exempel Teams, mejl och Sharepoint.

– Det här är en rolig, spännande och naturlig utveckling. Tillsammans kan vi göra internationella satsningar och lansera våra digitala arkivlösningar brett. I Norden ligger vi långt framme inom området varför en norsk-svensk konstellation borde ha stora möjligheter även utanför vårt geografiska område, säger Comprimas vd Hans Holmqvist.

– Jag ser det här som en optimal match med tre starka verksamheter som går samman och nu kommer att kunna erbjuda mycket konkurrenskraftiga lösningar i en marknad som växer starkt. Jag tycker också att kemin mellan våra tre företag bådar gott för en dynamisk utveckling, säger Anders Johnsen, vd på Documaster.