Den storsatsande banken Lunar, som i våras köpte den svenska lån- och sparplattformen Lendify, fortsätter att satsa stort i Norden. I förra veckan tog man även in en ny investeringsrunda på 2,1 miljarder kronor, ledd av Kinnevik tillsammans med Heartland och kinesiska Tencent.

Inför bankens stundande internationella expansion har man också installerat ett nytt affärssystem, och valet föll på Unit4 ERPX, som utgör grunden i den stora molnsatsning som affärssystembolaget genomför nu.

Enligt Unit4 är det nu runt 70 banker som använder Unit4:s affärssystem i Norden. Avtalet med Lunar trädde i kraft 1 juli och är på tre år och inkluderar Unit4:s ekonomilösning och people experience-plattform.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Lunar valde Unit4. Vi ansåg att vi hade en bra förståelse för vilka Lunar är och var redo att gå andra vägar baserat på mottot show, don’t tell. Och det fungerade. Lunar och Unit4 delar absolut tankesättet och tillsammans är jag övertygad om att vi kan sätta en 
ny standard för användning av ERP inom bank- och fintech-sektorn, säger Unit4:s Nordenchef Katarina Gunnarsson.

– Lunar är inte rädd för att ta nya vägar, vi är ambitiösa och vi kompromissar aldrig med att kunden alltid ska vara i fokus. Många säger det, men få följer devisen helt. Det gör vi och vi kan känna igen det i Unit4. Den insikten var avgörande för oss. Dessutom upplevde vi Unit4 ERPX som mer intuitivt, flexibelt och starkare, bland annat i samband med automatisering. ERPX har en flexibilitet som kommer att gynna våra internationella expansionsplaner, säger Morten Sønderskov, operativ chef på Lunar om vad som fällde avgörandet.

– Vi är inte en bank i traditionell mening och vi varken behöver, eller vill bli betraktade som en sådan. Därför uppskattade vi Unit4:s strategi. De såg oss som ett teknikföretag inom finanssektorn och de var inte rädda för att gå andra vägar.