Israels nationella säkerhetsråd ska ha satt ihop ett team för att titta närmare på anklagelser om att spionprogrammet Pegasus, som säljs av det isrealiska företaget NSO Group, missbrukats på en global skala, rapporterar Reuters.

Under den senaste veckan har flera rapporter inkommit att Pegasus ska använts i Frankrike, Mexiko, Indien, Marocko och Irak. Bland målen syns mobiltelefoner tillhörande journalister, myndighetspersonal och människorättsaktivister.

Bland annat ska frankrikes president Emmanuel Macron och 13 andra statsöverhuvuden varit på listor över potentiella övervakningsmål för NSO Groups klienter, rapporterar AP. Macron har sedan dess efterlyst en utredning gällande Pegasus.

En talesperson för NSO säger att "Vi välkomnar alla beslut gjorda av Israels regering, och vi är övertygade om att företagets aktiviteter är utan brister."

Israels regeringen har själva avböjt att kommentera uppgifterna. Bloomberg skriver att under onsdagen uppmanade landets premiärminister, Naftali Bennet, andra länder att tillsammans med Israel bygga en internationell plattform för att motverka cyberattacker.