Microsoft och ABB-bolaget Synerleap som arbetar med innovation har samarbetat sedan 2016 när det gäller utvecklingen av internet of things i industrin, där Microsoft Azure använts för att stötta olika användningsfall.

Men nu utvidgas det gemensamma arbetet och enligt det nya avtalet ska både ABB och Microsoft med teknik för att stötta både industrikunder och startupföretag.

På så sätt ska stora och medelstora kunder inom sektorer som tillverkning, transport, energibolag och byggnation få tillgången till de ekosystem för startupföretag som både ABB och Microsoft har och deras innovationer.

– Med denna utvidgning av det strategiska samarbetet fördjupar nu ABB och Microsoft samarbetet mellan våra respektive accelerationsinsatser för startupföretag för att skapa en miljö med rätt support och struktur som möjliggör innovatörer i industrial iot -rymden så att de kan korta ned utvecklingscyklerna och skala upp snabbare, säger Andrew Macadam, Global Field Lead för Microsoft for Startups, i en kommentar.