Under förra veckan sa Facebooks vd Mark Zuckerberg att Facebooks framtid kommer vara i "the metaverse", ett universum av digitala världar som flera personer kan vara i samtidigt.

Metaverse är tänkt som en uppföljare till smartphones och det mobila internet och involverar virtual reality och augmented reality. Varav Facebook investerar tungt i båda.

Nu har företaget satt ihop ett team som ska realisera det hela. Teamet kommer vara en del av Facebooks virtual reality-grupp, rapporterar CNBC.

"Idag kan Portal och Oculus ta dig till ett rum med en annan person, oavsett fysiskt avstånd, eller till nya virtuella världar och upplevelser," skriver Andrew Bosworth vid Reality Labs i ett Facebook-inlägg och fortsätter:

"Men för att nå vår fulla vision av "the Metaverse" behöver vi också bygga kontaktytan mellan desssa platser - så du kan ta bort gränserna för fysik och röra dig mellan dem med samma lätthet som du rör dig från ett rum i ditt hem till nästa."

I intervjun med The Verge där Mark Zuckerberg ursprungligen presenterade planerna sa han att:

"Mitt hopp är att om vi gör det här bra, över de kommande fem åren eller så, i det här nya kapitlet för vårt företag, så tror jag att folk kommer sluta se oss främst som ett sociala medier-företag till ett metaverse-företag."

Läs också: