Vår amerikanska systersajt CSO har sammanställt en ny undersökning där 2714 it-arbetare runt om i världen har svarat på frågor om det aktuella säkerhetsläget för it-företag.

Över hälften av de svarande säger att de sett en ökad mängd säkerhetshändelser för sin organisation under det gångna året.

Nära hälften av de organisationer som utsatts för hackningsförsök ska tagit ekonomisk skada, upplevt sänkt produktivitet eller stölder av personuppgifter. 28 procent sa att deras organisation blivit bestulna på upphovsrättsskyddat material.

Hela 15 procent av de svarande ska ha upplevt totala nedstängningar av sina verksamheter och12 procent ska upplevt massiv ekonomisk påverkan.

De flesta svarande förväntar sig inte heller att antalet attacker kommer minska. Istället säger 62 procent att de förväntar sig att deras organisationer kommer drabbas av finansiellt motiverade attacker inom de kommande tolv månaderna.

Som en följd av det förväntar sig 71 procent av organisationerna att utöka sin säkerhetsbudget för året varav prioriteten, på 43 procent, är att förhindra attacker. På andraplatsen med 36 procent finns molnsäkerhet och tredjeplatsen på 35 procent innehas av dataintegritet och nätverkssäkerhet.

Enligt undersökningen ska bara hälften av de svarande sagt att deras organisationer haft obligatorisk träning inom it-säkerhet under en längre tid medan 20 procent säger att den precis introducerats.