Poly Network, en plattform som används för att handla med kryptovalutor utan mellanhänder, hackades nyligen och kryptovaluta värt runt 610 miljoner dollar, motsvarande 5,3 miljarder dollar stals.

I veckan gick Poly Networks ut med ett meddelande på Twitter där man uppmanade gärningsmännen att lämna tillbaka pengarna snarast.

Under onsdagen började pengar lämnas tillbaka och nu uppges hälften av bytet – 342 miljoner dollar – ha lämnats tillbaka, rapporterar Reuters.

Fortfarande saknas dock kryptovaluta till ett värde av 268 miljoner dollar.

En person som påstår sig vara inblandad i intrånget meddelar via ett digitalt meddelande som delats av kryptospårningsföretaget Elliptic att avsikten hela tiden varit att lämna tillbaka kryptovalutan och att hacket gjordes ”på skoj” och för att avslöja sårbarheten hos Poly Networks.

Om meddelandet är äkta är oklart och Tom Robinson, en av Elliptics grundare, konstaterar att beslutet att lämna tillbaka pengarna kan ha andra skäl.

– Även om du kan stjäla kryptotillgångar är det extremt svårt att tvätta dem och ta ut pengar på grund av blockkedjans transparens och finansinstitutens breda användning av blockchainanalys, säger han.