Terminal har genomfört en ny undersökning där 1108 mjukvarutvecklare i USA, Kanada och Latinamerika fått svara på frågor om sitt arbete.

Resultatet av undersökning visar att det idag finns en hel del att önska när det kommer till anställningsintervjun för nya jobb inom it. Något som först uppmärksammades av Zdnet.

Enligt undersökning skulle hela 56 procent av de svarande bli osugna på ett jobb om intervjuprocessen var dåligt organiserad. 49 procent kan också tänka sig tacka nej till ett jobb om de intervjuades av någon som inte förstod positionen eller teknikens användning. 48 procent svarade att långa förseningar skulle kunna få dem att tänka om gällande ett jobb och 46 procent upplever att för många omgångar med intervjuer är ett varningstecken.

Allt som allt upplevde hela 97 procent av de svarande att det fanns åtminstone ett problem med dagens intervjuprocesser.

Det som lockar mjukvaruutvecklare till ett jobb är istället först och främst en bra lön, följt av en engagerande arbetskultur och möjligheter för karriärsutveckling.

Läs också: Så skapar du en digital arbetsplats