Den Stockholmsbaserade molnkonsulten Verano Springstep jobbar främst med tjänster och produkter från Servicenow. Nu köps bolaget upp av storsatsande norska The Cloud People, som med riskkapitalbolaget Longship i ryggen rustar för en nordeuropeisk expansion.

d
Fredrik Jacobsson, vd Verano Springstep.

– Vi kunde snabbt konstatera att vi delar många viktiga saker med TCP för ett lyckat samgående såsom strategi, värderingar, synen på medarbetare och kunder samt att ha kul på vägen. Det känns mycket inspirerande att nu vara en del av The Cloud People, säger Verano Springsteps vd Fredrik Jacobsson om förvärvet som även kommer att bredda molnerbjudandet.

– Google Cloud kompletterar vårt erbjudande. Att kunna erbjuda två av de snabbast växande molnplattformarna på marknaden stärker vår position ytterligare och ger oss spännande möjligheter.

Det är alltså den norska private equity-fonden Longship som klivit in med kapital. Enligt TCP handlar det om ett tresiffrigt miljonbelopp, som ska användas för expansion på den den nordeuropeiska marknaden, där fokus framför allt ligger på tjänster kring Servicenow och Google Cloud Platform. Ett annat led i den satsningen är ett samarbete med det Newcastlebaserade konsultbolaget Whyaye.

– Nu har vi medel för att genomföra våra stora tillväxtplaner, både organiskt och via uppköp. Målet är att inom tre till fyra år bli Nordeuropas ledande partner på Google Cloud och Servicenow, säger Bjørn Jarl, som är vd och styrelseordförande för The Cloud People.