Under de senaste årens digitaliseringsvåg har det funnits gott om exempel på hur teknikkonsulter slukar it-konsultbolag. Idag kommer nästa affär. Det är Sweco som tecknat ett avtal om att förvärva AdviceU, och enligt teknikkonsulten beskrivs köpet just som ett steg för att ytterligare stärka bolagets digitala erbjudande.

AdviceU grundades 2008 och har 27 medarbetare i Umeå, Örnsköldsvik, Stockholm, Sundsvall och Göteborg. Bolaget jobbar dels med it-upphandlingar kopplat mot administration och it-drift, och att upphandlingarna håller kvaliteten, dels med att leda digitaliserings- och förändringsprojekt.

– Vi befinner oss mitt i en informationsrevolution och avancerade it-lösningar spelar en allt viktigare roll i utformningen av morgondagens hållbara städer och samhällen. Med AdviceU stärker vi vår kompetens inom lednings- och verksamhetsutveckling med fokus på it och leder våra kunder genom hela deras digitaliseringsresa, från tidiga skeden till förvaltning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige om sina nya kollegor och it-satsningen.

– Swecos verksamhet inom digitalisering tillhör idag Sveriges mest innovativa inom it, datahantering, rådgivning och digital kommunikation.

Och Christina Skogster Stange, divisionschef för Digital Services inom Sweco Sverige, fyller i:

– Tillsammans blir vi ännu starkare inom digitalisering och kan erbjuda våra kunder ett helhetserbjudande som inkluderar datasäkerhet och seniora digitaliseringsledare. Det här är ett steg på vägen att vidareutveckla vår verksamhet och går hand i hand med den tillväxtresa vi befinner oss i, säger hon.

För vd Petter Ulander och hans kollegor på AdviceU innebär köpet att man blir del i ett betydligt större sammanhang.

– Att bli en del av Sweco är en viktig utveckling för oss och vi ser stora möjligheter för våra kunder och medarbetare. Vi delar gemensamma värderingar och arbetar båda med digital förnyelse. Med Swecos plattform kommer vi kunna hjälpa våra kunder på ett än mer kraftfullt sätt, säger han.