Vi har tidigare skrivit om konsultbolaget Dizparc, som inte minst vuxit med tidigare medarbetare på Systeam och Evry, och dess satsning på att etablera sig runt om i landet. Som vi konstaterade då var Göteborg en vit fläck på bolagets karta, men enligt bolaget pågick diskussioner, och nu verkar de vara klara.

Etableringen i Göteborg sker genom köpet av Everest Business Solutions, som framför allt jobbar med Microsofts affärssystem Business Central. Bolaget har runt 25 medarbetare, och bland kunderna kan nämnas Vagabond, Kicks och Adapteo. Enligt Dizparc påminner det förvärvade bolagets affärsmodell, att vara nära sina kunder och bidra till deras utveckling över tid, en hel del om den egna.

– Genom förvärvet av Everest stärker Dizparc sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av digitala lösningar till små- och medelstora företag och organisationer. Att få stöd i sin utveckling och därigenom vara fortsatt konkurrenskraftiga är viktigt för våra kunder. Everest kommer att bidra med ett gediget kunnande inom Business Central, vilket kommer att bidra positivt till våra kunders utveckling. Genom Everest så etablerar sig Dizparc också i Göteborg, en strategiskt viktig geografi för oss, säger vd och koncernchef Andreas Blåeldh.

– Genom Dizparc får Everest tillgång till stor kompetens och erfarenhet om hur man utvecklar ett företag att ta nästa steg på sin utvecklingsresa, något vi på Everest ser fram emot att göra tillsammans. Att den bredd som Dizparc har i from av kompetens och erbjudande också kommer att komma våra kunder till gagn ser vi som något väldigt positivt, säger Jonas Carlberg på Everest om den nya ägaren.