I slutet av 2020 köpte den tjeckiska it-jätten Aricoma Group det svenska mjukvaru- och konsultföretaget Seavus. Nu är det dags att köpa ännu ett Malmöbolag.

Aricoma Group tar nämligen nästa stora steg in i Skandinavien genom köpet av Stratiteq, som har cirka 100 medarbetare på sina kontor i Malmö och Stockholm. Stratiteq jobbar med att hjälpa kunder samla in, visualisera och analysera data så att de ska kunna ta rätt beslut. Bland kunderna finns bolag som Haldex, Höganäs, Region Skåne, Securitas, Skånetrafiken och Vattenfall.

– I Stratiteq har vi hittat ett riktigt guldkorn, med fantastiska människor. Deras meriter är imponerande, med många innovativa projekt för både regionala och internationella företag som Haldex, Skånetrafiken, Securitas och Vattenfall. De kan hela processen från start till mål. Från avancerad mjukvaruutveckling till innovativa strategier som transformerar hur företag kan operera i det digitala och datadrivna landskapet. De kommer att stärka vår grupp och vi kommer att accelerera deras tillväxt, en perfekt mix, säger Ludovic Gaudé, chef för Custom Software Development Operations på Aricoma Group.

Planen är att Stratiteqs verksamhet ska fortsätta som vanligt framöver. Aricoma Group säger att man vill ha kvar det ledarskap och de kärnvärden som Stratiteq bygger på.

– Vi är mycket glada över att gå med i Aricoma Group. För oss är det att ta ett naturligt nästa steg i berättelsen om Stratiteq, genom att skynda på den strategiska inriktning vi påbörjade 2020, samtidigt som vi respekterar de kärnvärden som Stratiteq grundades på för 17 år sedan. Vi ser fram emot att arbeta med företagen inom gruppen och skapa innovativa lösningar tillsammans, säger styrelseordförande Johan Ahlqvist om de nya ägarna.

Efter affären kommer Aricoma Group bestå av nio företag, med en sammanlagd omsättning på mer än 340 miljoner euro, och gruppen kommer att ha över 3 000 anställda.

– Vi har stora ambitioner och har hittills fokuserat 100 procent på att skapa vår egen tillväxt. Men när vi träffade personerna bakom Aricoma Group kändes det helt rätt, inte minst kulturellt. Vi är säkra på att vår kompetens är ett naturligt komplement och vi är exalterade över att bli en del av en konstellation som har både kunskapen och musklerna för att hjälpa oss växa som företag, säger Frank Hennekens, vd på Stratiteq.

Michal Tománek, investeringschef på KKCG, som äger Aricoma Group, säger att förvärvet är ett viktigt steg i det tjeckiska bolagets Skandinaviensatsning.

– Stratiteq kommer hjälpa oss att inte bara stärka vår profil i Skandinavien utan också att höja vår kapacitet inom det extremt attraktiva området digital transformation, säger han.